Tribute to Miles / 1. 10. 2003 / streda

Monty Waters – altsaxophone (USA)
Lazaro Cruz – trumpet (Cuba)
Borys Janczarski – tenorsaxophone (PL)
Kazimierz Jonkisz – drums (PL)
Martin Marinčák – bass (SK)
Peter Adamkovič – piano (SK)

Miles Davis

Miles Davis

Medzinárodné hudobné zoskupenie Vám ponúka tématický hudobnojazzový program venovaný tvorbe velikána jazzu Milesa Davisa z obdobia kedy spolupracoval s Johnom Coltraneom (tenorsax.) a Canonballom Adderleym (altsax.). Ide o jedno z najplodnejších období Davisa, ktoré vyvrcholilo jedným z najznámejších jazzových albumov „Kind of Blue“ z roku 1958.
Jazzový sextet v tomto výnimočnom obsadení nehrá po prvýkrát. Program Tribute to Miles Davis sa stretol ne jeseň minulého roku s mimoriadnou odozvou na jazzových festivaloch a koncertoch počas turné po Slovensku. Aranžmány skladieb pripravil sólista na trúbku Lazaro Cruz z Kuby. Je známy zo spolupráce s vynikajúcimi svetovými hudobníkmi ako je Dizzy Gilespie, či Gonzalo Rubalcaba.
Výnimočným hudobníkom v tomto zoskupení je americký saxofonista Monty Waters, ktorý popri iných jazzových hviezd hral aj so samotným Milesom Davisom. Z Poľska prichádza legenda poľského jazzu – bubeník Kazimierz Jonkisz a predstaviteľ mladšej generácie poľskej jazzovej scény tenorsaxofonista Borys Janczarski. Sextet dopĺňa dvojica slovenských hudobníkov – kontrabasista Martin Marinčák a klavirista Peter Adamkovič.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.