Traffic Jam / 30. 12. 2004 / štvrtok

Sancho – gitara
Durko Clayton Bukowski – basgitara
Llaco – VirtualBSoul – bubny

Traffic Jam

Traffic Jam

Na záver tohto roka sme pre Vás pripravili „kamikadze jazz, funky punky hard swing…“ ;-) v podaní partičky Traffic Jam, ktorá mimochodom uzatvárala v našom klube aj rok prechádzajúci (2003). Skoro presne na deň prídu študujúci (?) chlapci z Blavy, ktorí sa netaja ambíciami tvoriť hudbu menej tradičným spôsobom (a to sa nám tu v klube páči!!!), patrične hrdí na to, že konečne začali hrať spôsobom „ako to zahráš tak to bude…
Dúfam že už tentokrát prinesú a zahrajú aj na moje milované didgeridoo
V cene vstupenky kapustnica ani tento rok nebude, ale tá atmosféra…

Michalova recenzia

Ako správne uviedol OROL, Trafic Jam už po druhýkrát uzatvárali koncertnú „sezónu“ v našom klube.
Ústrednou postavou tejto kapely je gitarista Sančo, ktorý pochádza z Dolného Smokovca a je opäť príkladom toho, že hudobníci vyrastajú aj v „rezerváciach“ typu Pod Lesom. Chalani z kapely radi označujú svoj hudobný štýl ako „kamikadze funk, hard swing“ a pod. Mne z toho čo som mal možnosť počuť, sa tlačí na jazyk skôr označenie guláš rock (v tomto prípade dosť diétny). V každom prípade kladne hodnotím snahu, odlíšiť sa od iných slovenských kapiel, ale aj inštrumentálne schopnosti (najmä už spomenutého gitaristu Sanča). No bohužiaľ na rozsiahle kompozície s poriadnou dávkou improvizácie jednoducho chlapci nestačili (samozrejme chápem, že hrať v trojke nie je vôbec jednoduché). Záverečné prídavky (John Scofield, Prince) ma len upevnili v mojom presvedčení. Chcel by som na záver napísať niečo pozitívne, ale čo dodať k slovám samotných hudobníkov:

koncert nebol dobrý, ale my sa aj tak už rozpadáme

Škoda, lebo my sme to netušili a na koncert sa tešili.

One Reply to “Traffic Jam / 30. 12. 2004 / štvrtok”

  1. Ako už naznačil Miško, bol to posledny koncert v povodnom zlozeni. Je mi strasne luto, ze to dopadlo, ako dopadlo, ale akonahle jeden clen tria je niekde inde ako ostatni, nemyslim teraz hudobne, ale skor psychycky, tak cely koncert stoji zahovno a to bol presne nas pripad. A priznam, ze som sa po koncerte citil dost trapne, pretoze ja som koncert menezoval. Ake sproste slovo v slovencine :)

    No je to za nami a my pripravujeme dalsie projekty v modifikovanom zlozeni a konecne so vokalistom presnejsie s vokalistkou. Pridte nas pozriet do Demandic 8.7.2005 na festival Demandice Jazz 2005.

    Pozdravujem Vas vsetkych v „rezervacii“ :)

    Laco

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.