Gabriel Jonáš TRIO / 28. 2. 2003 / piatok

Gabriel Jonáš – klávesy
Miro Hank – bicie
Juraj Kalasz – bass

Gabo Jonáš

Gabo Jonáš

Jeho cieľom je priblížiť sa svojou hrou komplexnému umeleckému dielu, v ktorom by zosúladil počas improvizácie objavený hudobný tvar a spôsob akým je podávaný-interpretovaný poslucháčovi. K tomuto zámeru sa dopracoval od postupného rozvíjania hudobných myšlienok v štandardoch, (spolupráca s takými osobnosťami ako A. Heathe, J. Newman, S. Jones, B. Dorham, A. Zoller, H. Maybon) cez zvukomalebné pôsobenie hudby vo svojich vlastných skladbách (LP Impressions) až k zdôrazňovaniu hudobnej štruktúry (LP Gentle Rain, CD Far and Yet Near).
Hoci spolupracoval s mnohými hudobníkmi (J. Stivín, L. Andršt, R. Balzar, G. Mirabassi, E. Viklický…) a viedol krátke obdobie aj vlastné trio (l974-75), pred leaderstvom a angažmán vo väčších skupinách preferuje partnerskú rovnocennú hru v komorných obsadeniach (ako sólista nahral CD Gentle Rain, v triu s M. Jakabčicom, R. Balzarom CD Far and Yet Near). V poslednom období sa zaoberá tiež predhistóriou jazzu (CD s Janou Kociánovou – Gospels).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.